Wereld Alzheimerdag 2024

Samen in beweging met Wereld Alzheimer dag

19 september 2024

Het thema voor Wereld Alzheimer Dag 2024 is ‘Samen in beweging’.

Voldoende beweging is voor iedereen belangrijk. Bewegen zorgt voor plezier en minder stress. En bewegen is heel gezond voor het brein. Voor mensen met dementie kan bewegen helpen om geestelijke achteruitgang te vertragen. Rondom Wereld Alzheimer Dag 2024 (21 september) hoopt Alzheimer Nederland veel mensen met dementie en hun naasten met plezier in beweging te zien.

In de gemeente Dongen heeft de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeenschap een mooi programma voorbereid voor donderdagmiddag 19 september. Samen met mensen met alzheimer en hun naasten wandelen we tussen Mijzo, Maria-oord en het gemeentehuis van Dongen. Iedere locatie heeft een leuk en interessant aanbod en er wordt koffie en uitleg gegeven door vrijwilligers en medewerkers van de ketenpartners. Een gegarandeerde leuke middag die start om 13.30 uur en rond 16.15 uur weer is afgelopen.

We hopen op deze dag veel mensen met dementie en hun naasten in beweging te brengen. Zien we u ook? Aanmelden voor deze mooie activiteit kan tot en met 12 september bij Stichting Welzijn Ouderen Dongen via deze website bij het tabblad activiteiten of u belt op werkdagen tussen 09.00 en 11.30 uur met 0162-375296. 

Incoming footprints